Trimite e-mail | Printeaza
Politic
18.11.2011

Deputatii Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc vor face parte din grupul parlamentar al socialiştilor

Deputatii Igor Dodon, Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc vor face parte din grupul parlamentar al socialiştilor

Deputatul Igor Dodon a anunţat la începutul şedinţei plenare a Parlamentului că el împreună cu Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc vor face parte din grupul parlamentar al socialiştilor.

PCRM a cerut grupului Dodon să îşi depună mandatele de deputat. Liderul fracţiunii PCRM, Maria Postoico, a cerut la începutul şedinţei plenare de azi celor trei deputaţi din grupul Dodon să îşi depună mandatul de deputat pe motiv că ei au fost aleşi de susţinătorii PCRM.

În şedinţa de astăzi a Parlamentului, membrul grupului parlamentar al socialiştilor, Veronica Abramciuc, a dezvăluit în premieră modul în care comuniştii i-au trădat pe socialişti în perioada anilor 1994-1996, informeaza Serviciul de presă al lui Igor Dodon.

Potrivit lui Abramciuc, în ajunul alegerilor parlamentare din 1994 liderul comunist Vladimir Voronin i-a rugat personal pe socialişti să includă pe lista electorală a Partidului Socialiştilor un grup de politicieni comunişti, deoarece Partidul Comuniştilor nu putea participa la scrutin. După ce au nimerit în Parlament pe lista Partidului Socialiştilor, politicienii comunişti i-au trădat în repetate rânduri pe colegii lor socialişti, au format propria fracţiune şi au organizat în continuare o campanie agresivă de marginalizare a socialiştilor, pe contul cărora au devenit deputaţi.

În acest conext, potrivit lui Abramciuc, sună ipocrit înviunuirile de trădare venite din partea fracţiunii PCRM în adresa grupului socialiştilor şi cererea de depunere a mandatelor, deoarece anume comuniştii sunt cei care au trădat în mod cinic şi au devenit parlamentari prin înşelăciune.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus