Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.11.2011

Expoziţia Internaţionala „BLACK SEA LETEX”

Expoziţia Internaţionala „BLACK SEA LETEX”

În cadrul deschiderii celei de-a XI-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale Specializate „BLACK SEA LETEX” Octavian Calmac, viceministrul Economiei, a declarat că industria uşoară este o componentă importantă a economiei ţării, care contribuie la dezvoltarea regională, constituind unul din sectoarele cele mai dinamice din ţară.

Actualmente, sectorul cuprinde peste 278 de întreprinderi în care activează mai mult de 15 mii persoane. Pe parcursul perioadei ianuarie-iulie 2011 întreprinderile din ramură au fabricat producţie în valoare de 1,0 miliarde lei sau cu 10,2 % mai mult faţă de aceiaşi perioadă a anului precedent.

Ponderea volumelor de producţie a industriei uşoare în valoarea totală pe ţară a constituit 7,1 % în anul 2010 şi 7,5 % în perioada de 7 luni ale anului 2011.

În prezent, ramura industriei uşoare asigură mai circa un sfert din volumul exportului total pe ţară, din care 82,1 % se exportă în ţările Uniunii Europene.

Ediţia a XI-a a Expoziţiei Internaţionale Specializate „Black Sea Letex” relevă veridic potenţialul industriei uşoare, elaborările de design şi tehnologiile de vîrf pentru domeniu. Expozanţii vor demonstra mărcile comerciale proprii, care concurează deschis cu cele fabricate în alte ţări, printre ele putem menţiona: Ionel, Tricon, My Revival, Nikkas, Gt Colection, StarDrak, Madzerini, Marinelle, Ravetti, Vistline, Jovani Primo, etc..

Întreprinderi locale, dar și străine din industria ușoară participă la expoziția Black Sea Letex, care se desfășoară la Chișinău în perioada 17-20 septembrie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus