Trimite e-mail | Printeaza
Politic
17.11.2011

Cea de-a 3-a rundă de negocieri a amendamentelor la Acordul RM-UE privind facilitarea regimului de vize

Pe data de 16 noiembrie, la Bruxelles, a avut loc cea de-a 3-a rundă de negocieri a modificărilor la Acordul RM-UE privind facilitarea regimului de vize. Delegaţia Republicii Moldova a fost condusă de Secretarul General al Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Mihai Căpăţină, iar cea a Uniunii Europene de Directorul adjunct de Unitate pentru Politica de vize, DG HOME, al Comisiei Europene, Diederik Paalman.

În rezultatul negocierilor, părţile au ajuns la un acord prealabil asupra principalelor modificări, ce vizează extinderea facilităţilor pentru cetăţenii RM în procesul de solicitare a vizelor. Aceasta include lărgirea categoriilor de cetăţeni care beneficiază de scutiri de taxe pentru obţinerea vizelor, clarificarea procedurilor de eliberare a vizelor cu intrări multiple pentru perioada de un an şi respectiv 5 ani pentru anumite categorii de cetăţeni.

Potrivit MAEE, părţile au convenit asupra următorilor paşi în perspectiva finalizării negocierilor privind Acordul de modificare până la sfârşitul anului curent.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus