Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.11.2011

Prezentarea celui de-al doilea raport de implementare a Planului de Acţiuni privind liberalizarea vizelor

Programul vizitei la Bruxelles a Viceprim-ministrului, Iurie Leancă, a inclus şi o întrevedere cu Cecilia Malmstrom, Comisar pentru afaceri interne.

Ministrul Afacerilor Externe a transmis oficial cel de-al doilea raport de implementare a Planului de Acţiuni privind liberalizarea vizelor, elaborat de autorităţile R. Moldova. În acest sens, Comisarul european a apreciat dinamica implementării condiţiilor prevăzute de Planul de acţiuni, precum şi nivelul de organizare al procesului intern de monitorizare permanentă.

Totodată, Comisarul a mulţumit autorităţilor RM pentru nivelul înalt de cooperare cu experţii Comisiei Europene care au vizitat Republica Moldova pe parcursul ultimilor săptămâni. Comisia planifică publicarea celui de-al doilea raport de evaluare a implementării primului set de condiţii ale Planului de acţiuni pe parcursul lunii decembrie curent. Totodată, oficialul european a menţionat că statele membre ale UE şi Parlamentul European vor discuta la începutul anului 2012 nivelul de pregătire al Republicii Moldova în vederea trecerii la realizarea cuprinzătoare de către Republica Moldova a celei de-a doua etapă de implementare al Planului de Acţiuni privind liberalizarea vizelor. Tot atunci, Comisia intenţionează să finalizeze studiul de evaluare al impactului migraţional în perspectiva liberalizării vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova.

Potrivit MAEIE, oficialii au discutat despre buna cooperare în domeniul migraţiei. Comisarul european a menţionat că rezultatele pozitive obţinute în implementarea Parteneriatului de Mobilitate a contribuit la extinderea acestui model de cooperare şi cu alte state din cadrul Parteneriatului Estic.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus