Trimite e-mail | Printeaza
Politic
14.11.2011

Igor Dodon: Noi nu vom admite alegerea unionistului Mihai Ghimpu în vreo funcție-cheie în stat

Igor Dodon: Noi nu vom admite alegerea unionistului Mihai Ghimpu în vreo funcție-cheie în stat

Printr-o declaraţie de presă, Igor Dodon a declarat: „Reiterez pentru cei care nu au înțeles suficient de bine mesajul nostru – noi, cei trei deputați, numiți și grupul Dodon, dorim evitarea alegerilor anticipate și suntem gata să votăm pentru un candidat apartinic, din afara Alianței de guvernare. În așa mod, va fi depășită criza politică, va fi reformatată guvernarea și vor fi create premisele pentru stabilitate politică și dezvoltare economică pe trei ani înainte.

Cu părere de rău, constatăm că nu toți liderii din AIE înțeleg realitatea și gravitatea situației și nu pot renunța la ambiții egoiste de partid și la funcții. Unii chiar își doresc mai curând anticipate, decât stabilitate. De asemenea, constatăm că în Republica Moldova reapare într-o nouă formulă un fenomen ciudat – cooperarea dintre extremele politice, dintre extrema stângă (PCRM) și extrema dreaptă (PL). Avem motive să credem că liderul PL, Mihai Ghimpu, se îngrijorează indirect de soarta PCRM, pentru a nu rămâne cumva fără un oponent electoral comod, deci fără mesaj electoral anticomunist. Asta pe lângă faptul că dumnealui se îngrijorează ridicol de mult pentru funcția de spicher, care i-a fost rezervată în acordul AIE și la care dumnealui nu vrea să renunțe nici cu riscul provocării anticipatelor.

Cu atât mai ilogice și aberante sunt tot felul de învinuiri din partea dumnealui cu privire la intențiile noastre politice. Îi răspund cu această ocazie: Igor Dodon este parte a unui proiect, este adevărat. Acest proiect se numește Stabilitate și dezvoltare pentru Moldova. Aș dori foarte mult ca un număr cât mai mare de politicieni să fie parte la acest proiect. 

În context, vreau să fie înțeles cât se poate de clar: noi nu vom admite alegerea unionistului Mihai Ghimpu în vreo funcție-cheie în stat. Activitatea politică de până acum a dumnealui poate fi numită oricum, numai nu contribuție la stabilitate și dezvoltare pentru Moldova.”

Igor Dodon, deputat în Parlamentul Republicii Moldova

cuvinte-cheie:

Comentarii (2)

 

Sus