Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.11.2011

Guvernul a aprobat şi Programul privind repartizarea mijloacelor Fondului rutier pe anul 2011

Guvernul a aprobat şi Programul privind repartizarea mijloacelor Fondului rutier pe anul 2011

Mijloacele Fondului au fost redistribuite în legătură cu faptul că, pe parcursul desfăşurării lucrărilor de întreţinere şi reparaţie a drumurilor, precum şi în urma licitaţiilor publice de achiziţie a lucrărilor şi tehnicii rutiere, preţurile oferite de antreprenorii şi producătorii cîştigători diferă de cele planificate. 

Tot astăzi, prin operarea modificărilor şi completărilor la Regulamentul circulaţiei rutiere, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.357 din 13 mai 2009, au fost stabilite reguli noi de funcţionare a semafoarelor, în special la intersecţii, avînd drept scop deblocarea ambuteiajelor în traficul rutier şi facilitarea circulaţiei rutiere.  

În aceeaşi ordine de idei, membrii Cabinetului de Miniştri au aprobat modificarea, completarea şi abrogarea unor hotărîri de Guvern, de bază fiind modificarea şi completarea Hotărîrii Guvernului 1047 din 8.11.1999 „Cu privire la reorganizarea Sistemului informaţional automatizat de căutare „Automobilul” în Registrul de stat al transporturilor şi introducerea testării autovehiculelor şi remorcilor acestora”. Modificările sînt de ordin redacţional, dar vin şi să ajusteze prevederile normative naţionale şa standardele internaţionale. Scopul acestor modificări vizează eficientizarea procesului de testare tehnică obligatorie a vehiculelor. Cu referire la achitarea taxelor pentru testarea tehnică obligatorie a vehiculelor, a fost menţionat că unele categorii de persoane cum ar fi veteranii de război, participanţii la lichidarea avariei de la Cernobîl şi invalizii de grupele I şi II sînt scutiţi de plata taxelor pentru testarea tehnică obligatorie a autovehiculelor şi remorcilor acestora la staţiile de testare tehnică.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus