Trimite e-mail | Printeaza
Politic
10.11.2011

R.Moldova a găzduit misiunea de evaluare a UE în domeniul Dialogului privind liberalizarea regimului de vize

Potrivit MAEIE, în perioada 7-10 noiembrie 2011, o misiune de evaluare a UE a avut întrevederi la o serie de instituţii din Moldova, cu scopul de a evalua nivelul de realizare a angajamentelor asumate la etapa legislativă a Planului de Acţiuni RM – UE în domeniul liberalizării regimului de vize. În acest context, pe 10 noiembrie 2011, la MAEIE, Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a condus o reuniune de totalizare a misiunii.

Misiunea Uniunii Europene a examinat îndeplinirea condiţiilor conţinute în Blocul 2 al Planului de Acţiuni „Migraţia ilegală, inclusiv readmisia”. În particular, au fost vizate cele trei domenii-cheie: managementul migraţiei, politici în domeniul azilului şi managementul frontierei. Experţii din cadrul Comisiei Europene şi din state membre ale UE, în comun cu instituţiile naţionale, au trecut în revistă acţiunile şi reformele efectuate în domeniile respective.

Aceasta misiune a UE încheie seria vizitelor de evaluare efectuate pe parcursul ultimelor săptămâni. Menţionăm că, în baza concluziilor misiunilor, Comisia Europeană va elabora cel de-al doilea Raport de progres privind implementarea etapei legislative a Planului de Acţiuni RM-UE în domeniul liberalizării regimului de vize.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus