Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.11.2011

Poliţia a depistat produse alimentare cu termen de valabilitate modificat, comercializate în cele mai importante reţele de magazine din ţară

Ofițerii Direcției Investigare a Fraudelor, din cadrul Departamentului de Poliție al Ministerului Afacerilor Interne, au continuat verificările, pe cazul unei întreprinderi din Capitală, specializată în producerea, importul şi ditribuţia conservelor (sucuri, fructe și legume). Astfel, vineri, 4 noiembrie, au fost verificate 7 reţele mari de magazine din Chişinău, care avea încheiate contracte cu SRL “Octopus-prof”, la care au fost depistate produse alimentare cu termenul valabilităţii modificat, în valoare de peste 35.000 lei. Mai târziu, pe 7 noiembrie, în urma percheziţionării depozitelor SRL “Octopus-Prof” din Cahul şi Bălţi, au mai fost depistate produse alimentare cu termenul valabilităţii modificat, în valoare de 70.000 lei şi, respectiv 480.000 lei.

Potrivit MAI, deşi încă pe 3 noiembrie cazul dat a fost pe larg mediatizat, administratorii magazinelor respective nu au extras din vânzare produsele alimentare cu termenul de valabilitate modificat, recepţionate de la SRL “Octopus-Prof”.

Joi, 3 noiembrie, angajaţii DIF au ridicat marfă cu termenul de valabilitate expirat, în valoare de circa 3 milioane lei, în urma unei serii de verificări de specialitate la SRL “Octopus-Prof”. Muncitorii întreprinderii au fost surprinși, de forțele de ordine, în momentul în care răzuiau data de fabricare, de pe borcanele de conserve, pentru a imprima alte date noi, pentru ca ulterior produsele să fie expuse, din nou, spre comercializare în piețile și magazinele de pe întreg teritoriul țării.

Printre produsele expirate au fost identificate conserve, ce aveau termen de valabilitate până în anul 2007. La fel, printre aceste produse au fost depistate şi ridicate cadouri de Revelion, care erau împachetate în cutii speciale pentru copii.
În cazul în care vina factorilor de decizie ai SRL “Octopus-prof” va fi demonstrată, aceştia riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de la 200 la 600 unităţi convenţionale, sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii, de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 5 ani.

Măsurile de constatare şi documentare al acestui caz au fost organizate şi desfăşurate sub controlul nemijlocit al ministrului Afacerilor Interne, Alexei Roibu. Astfel, în prezent, în procesul de instrumentare a cazului dat se acumulează probe, pentru pornirea unei cauze penale pe semnele componenţei de infracţiune prevăzute de art. 255 Cod penal (înşelarea clienţilor). Totodată, acţiunile de supraveghere şi monitorizare a pieţii interne continuă, pentru neadmiterea plasării produselor necalitative, expirate şi contrafăcute, care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor ţării.

Poliţia cercetează acest caz, în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor și atragerii la răspundere a persoanelor care se fac vinovate. Vom publica şi alte detalii ce ţin de acest caz în următoarele zile.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus