Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.11.2011

Ministrul Anatol Șalaru va efectua o vizită de lucru în Republica Kazahstan

Ministrul Anatol Șalaru va efectua o vizită de lucru în Republica Kazahstan

La invitația ministrului transporturilor și comunicațiilor al Republicii Kazahstan, Dl. Beric Kamaliev,  în perioada 9-11 noiembrie 2011, Ministrul transporturilor și infrastructurii drumurilor Anatol Șalaru va efectua o vizită lucru în orașul Astana, Republica Kazahstan,  unde va participa la a 31-a ședință a  Consiliul Coordonator al transportatorilor și la  Forul Transportatorilor al Dialogului de Colaborare în Asia,  din cadrul Conferinței Internaționale ,,Trans Eurasia - 2011.

Subiectul principal al conferinței îl constituie cooperarea dintre statele Europei și Asiei în domeniul transporturilor privind fortificarea relațiilor de activitate în acest domeniu.

Cu această ocazie,  ministrul Anatol Șalaru va avea întrevederi bilaterale cu omologii săi din Republica Kazahstan, Beric  Kamaliev și cel din Federația Rusă, Igor Levitin cu care va discuta despre  consolidarea  cooperării în vederea extinderii oportunităților de dezvoltare a activității economice în Portul internațional Giurgiulești, dezvoltarea conexiunilor căilor ferate în contextul Coridorului IX Pan European și identificarea unor proiecte de reabilitare a drumurilor.

La eveniment  vor participa miniștri de transport din Europa, Asia, țările CSI și țările Baltice, precum și reprezentanții companiilor internaționale de transport.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus