Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
07.11.2011

Valeriu Pasat a depus cereri de chemare în judecată a lui Vladimir Voronin şi Iurie Roşca

Valeriu Pasat a depus cereri de chemare în judecată a lui Vladimir Voronin şi Iurie Roşca  pentru apărarea onoarei şi demnității.  

În perioada februarie 2005 – mai 2006 în privința lui Valeriu Pasat au fost pornite câteva cauze penale în care a fost acuzat de uzurparea puterii în stat, contrabanda cu arme de foc şi muniții, cauzarea de daune intereselor publice. În aceeași perioadă Iurie Roşca, care  în acea perioadă era președinte al PPCD, a declarat că Pasat a pus la cale uciderea sa.

În perioada în care se desfășura ancheta, iar Valeriu Pasat era privat de libertate, V. Voronin a comentat cazul Pasat în presă şi i-a incriminat infracțiuni pentru care acesta nu a fost condamnat.

La fel şi Iurie Roşca a declarat în diverse rânduri, prin intermediul mijloacelor de informare în masă, că Pasat a planificat omorul lui.

Dat fiind faptul că la 18 noiembrie 2009 Valeriu Pasat a fost scos de sub urmărire penală şi achitat pe toate capetele de acuzare, declarațiile lui Voronin şi Roşca pot fi calificate ca fiind calomnioase.  

În cererile de chemare în judecată Valeriu Pasat solicită instanței să fie recunoscute defăimătoare afirmațiile lui Vladimir Voronin şi Iurie Roşca şi să fie obligați de instanţă să le dezmintă public, deoarece prin aceste afirmații i-au fost aduse prejudicii de imagine şi daune morale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus