Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.11.2011

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu adjunctul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii

Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu adjunctul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Daniel A. Russell, adjunctul Secretarului de Stat al Statelor Unite ale Americii. Daniel A. Russell face parte din echipa de mediatori şi observatori pentru reglementarea problemei transnistrene, care se află, în perioada 3-5 noiembrie, într-o vizită de lucru în Republica Moldova pentru consultări înainte de prima reuniune oficială în formatul „5+2”.

La întrevedere a participat şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, William H. Moser. Discuţia s-a axat pe subiecte ce vizează relaţiile moldo-americane, fiind constatată o revigorare şi aprofundare fără precedent a acestora.

Oficialul american a transmis salutări Premierului Vlad Filat de la Vicepreşedintele SUA Joseph Biden şi mulţumiri pentru ospitalitatea oferită pe parcursul vizitei acestuia în Republica Moldova, în luna martie, curent.

„Vicepreşedintele SUA urmăreşte cu atenţie evenimentele din Republica Moldova  şi  modul în care derulează reformele în ţara Dvs.”, a precizat  Daniel A. Russell.

Adjunctul Secretarului de Stat al SUA a apreciat progresul înregistrat în soluţionarea problemei transnistrene, referindu-se la decizia privind reluarea negocierilor oficiale în format 5+2 şi eliberarea din detenţie a cetăţenilor Republicii Moldova Ernest Vardanean şi Ilie Cazac.

  
Prim-ministrul Vlad Filat a exprimat gratitudine pentru suportul acordat de SUA în realizarea reformelor, menţionînd că Republica Moldova are nevoie de sprijin şi încurajare din partea Statelor Unite pentru continuarea agendei de reforme.
„Ne dorim o consolidare a parteneriatului bilateral şi să avansăm calitatea dialogului politic spre un angajament care să servească intereselor strategice ale ţărilor noastre”, a spus Prim-ministrul. 

Părţile s-au pronunţat pentru fortificarea dialogului moldo-american şi  intensificarea relaţiilor de prietenie şi colaborare dintre cele două state, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus