Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
03.11.2011

Cinematograful “Patria-Centru” va fi redenumit în Centru de Creaţie Cinematografică “Emil Loteanu”

Componenţa fondatorilor „Colaj” SRL, proprietar al reţelei de cinematografe „Patria”, a luat o decizie importantă privind redenumirea treptată a fiecărui cinematograf din reţeaua sa, şi anume, de a atribui fiecărui cinematograf numele unor maeştri renumiţi din cinematografia naţională a Republicii Moldova.

Cu ocazia aniversării a 75 ani de la naşterea marelui maestru al filmului moldovenesc şi internaţional, regizor, scriitor şi pedagog Emil Loteanu, cinematograful central din capitală “Patria-Centru” va fi redenumit în Centru de Creaţie Cinematografică „Emil Loteanu”. Compania „Colaj” a semnat cu Ministerul Culturii al Republicii Moldova un acord de colaborare reciprocă şi de înzestrare a cinematografului central din ţară cu numele lui Emil Loteanu.

Conform deciziei  Ministerului Culturii al RM, duminică, la data de 6 noiembrie la orele 16.00 în scuarul cinematografului „Patria-Centru”, pe Aleea Stelelor a cinematografiei moldoveneşti, va avea loc dezvelirea solemnă a bustului lui Emil Loteanu şi prezentarea cărţii “O viaţă cât o moarte de lungă”, autor Ion Proca, dedicată creaţiei şi vieţii regizorului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus