Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
02.11.2011

Procuratura militară Chişinău a dispus începerea urmăririi penale în privinţa unui soldat prin contract al Armatei Naţionale în grad militar de plutonier major

Procuratura militară Chişinău a dispus începerea urmăririi penale în privinţa unui soldat prin contract al Armatei Naţionale în grad militar de plutonier major pentru acţiuni violente săvîrşite asupra militarului.


În fapt, procurorii militari s-au autosesizat, pe cazul unui soldat internat în Spitalul clinic militar Central, cu traumă în regiunea abdomenului, iniţiind un control.

Deşi, iniţial se vehicula versiunea că militarul ar fi primit trauma căzînd din copac în timp ce se afla la Centrul de instruire „Bulboaca”, procurorii militari au stabilit circumstanţele reale de primire a traumei.

Astfel, la 20 octombrie 2011, în jurul orei 24.00, militarul prin contract în grad de plutonier major, aflîndu-se la Centrul de Instruire „Bulboaca”, a trezit din somn un efectiv de circa 30 militari (inclusiv şi cel internat în spitalul militar), după care i-a obligat ilegal, în afara orelor de program, să efectueze exerciţii fizice timp de 20 minute, totodată lipsindu-i de somn circa  3-4 ore.

În timp ce militarii în termen efectuau exerciţii fizice plutonierul major le aplica lovituri cu pumnii şi picioarele în diferite regiuni ale corpului.

Deplasîndu-se la faţa locului - Centrul de Instruire „Bulboaca”, procurorii militari au mai depistat încă 5 militari cu leziuni corporale vizibile, unul din militari fiind cu nasul fracturat  (fapt confirmat ulterior de medicii Spitalului militar, unde militarul a fost internat la îndreptarea  procurorilor ).

Deşi, după comiterea infracţiunii au trecut 4 zile, nimeni din superiori nu au supus militarii traumaţi unui examen medical, pentru verificarea stării de sănătate şi fixarea leziunilor corporale, iar cercetarea de serviciu era la un stadiu incipient.
Pe caz, procurorii militari au înaintat o sesizare în adresa Ministerului Apărării, în vederea lichidării cauzelor şi condiţiilor ce au contribuit la comiterea infracţiunii şi pedepsirea în mod disciplinar a persoanelor vinovate.

Dacă va fi recunoscut vinovat, plutonierul major riscă o pedeapsă cu închisoarea de pînă la 5 ani, anunţă serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus