Trimite e-mail | Printeaza
Politic
01.11.2011

Vlad Filat: Deputaţii PLDM vor renunţa la imunitate parlamentară

Vlad Filat: Deputaţii PLDM vor renunţa la imunitate parlamentară

“Partidul Liberal Democrat din Moldova îşi va continua activitatea pornind de la angajamentul asumat în faţa alegătorilor, fără a se lăsa influenţat de interese de partid sau de grup. Vom fi mai principiali în promovarea obiectivelor pe care ni le-am propus”. Declaraţia a fost făcută de Preşedintele PLDM, Vlad Filat, după şedinţa activului partidului, care a avut loc în seara zilei de 31 octombrie.

PLDM va continua să fie activ în identificarea unei soluţii pentru alegerea şefului statului. „Din păcate,  la ora actuală, dincolo de discuții în AIE, nu am înregistrat niciun progres”, a spus Filat, menţionând că este la curent cu discuţiile dintre PCRM şi PD, dar este important ca acestea să dea şi rezultate.

“Partidul Liberal Democrat din Moldova este gata pentru un compromis rezonabil în problema alegerii şefului statului, dar care nu înseamnă readucerea la putere a comuniştilor, sau devierea de la parcursul european al ţării noastre”, a spus Filat.

Liderul PLDM a mai punctat că, în şedinţa de joi a Legislativului, deputaţii liberal democraţi vor propune pentru ordinea de zi proiectul de modificare a Legii Procuraturii, care să-i ofere preşedintelui Parlamentului instrumentariul necesar pentru a-l demite pe Procurorul General.

Vlad Filat a declarat că afirmaţiile lui Zubco făcute vineri, în Parlament, nu sunt altceva decât minciuni, iar “minciuna promovată de persoane cu funcţii de răspundere, conform prevederilor legale, este sancţionată”.

În context, Vlad Filat a anunţat că deputaţii PLDM vor renunţa la imunitate parlamentară, pentru ca Procuratura Generală, fie condusă de un nou procuror, fie de un interimar, să se clarifice cu aceste acuzaţii.

Filat şi-a exprimat speranţa că exemplul liberal democraţilor va fi urmat de deputații din PL și PD.

De asemenea, Vlad Filat s-a declarat mulţumit pentru că s-a reuşit eliberarea din detenţie a lui Ilie Cazac, cu care speră să aibă în curând o întâlnire.

La şedinţa activului PLDM a fost făcută o evaluare a pregătirii către Congresul V al PLDM, la care, pe lângă alegerea noii conduceri a partidului şi ajustarea Statutului şi a Programului, se va  discuta despre activitatea de mai departe a PLDM, precum şi despre viitorul Republicii Moldova, informează un comunicat al PLDM.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus