Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-10-31/25-de-milioane-de-lei-au-fost-alocate-pentru-proiecte-de-sporire-a-eficientzei-energetice-in-institu-22732.html
Data: Oct 31, 2011 (19:37)

25 de milioane de lei au fost alocate pentru proiecte de sporire a eficienţei energetice în instituţiile publice din ţară

Potrivit Ministerului Economiei, 25 de milioane de lei au fost alocate pentru proiecte de sporire a eficienţei energetice în instituţiile publice din ţară, în şedinţa de astăzi a Consiliului de administrare a Fondului pentru eficienţă energetică.
 
Din 215 cereri de finanţare 76 de cereri, în valoare de 102 milioane lei, au fost eligibile, având documente justificative, inclusiv audit energetic al clădirilor sau studiu de fezabilitate. Reducerea totală a consumului de energie în urma implementării acestor proiecte ar echivalentul a 14 milioane de kW/h anual,1,5 milioane de metri cubi de gaze naturale sau 1200 Gcal. Costul mediu pentru reducerea consumului cu 1 kW/h este de 7,3 lei.
 
În selectarea proiectelor s-a ţinut cont de raportul de audit sau studiul de fezabilitate şi anume prin determinarea raportului dintre costul estimativ (prezentat de solicitanţi în cererile depuse şi în devizele de cheltuieli) al acţiunilor propuse şi economia de energie ce urmează a fi obţinută.