Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
28.10.2011

Un locotenent-colonel de poliţie şi alţi doi angajaţi MAI, reţinuţi de CCCEC pentru extorcare de bani

Potrivit CCCEC, şeful de sector al orăşelului Sângera (Comisariatul de poliţie Botanica) şi doi subalterni au fost reţinuţi ieri 27 octombrie de Centrul anticorupţie, fiind bănuiţi de extorcare de bani de la un grup de tineri.

Potrivit reclamanţilor, cei trei poliţişti, unul dintre care deţine gradul de locotenent-colonel, ar fi extorcat de la ei 9000 de lei pentru un presupus furt de fier uzat, exercitînd presiuni psihice asupra acestora şi familiilor lor. Unul dintre tineri este minor şi este reprezentat de părinţi.

În acest caz CCCEC a pornit o cauză penală în temeiul alin. 2 art. 324 Cod penal – „corupere pasivă”, organizînd un flagrant. Despre aceasta a fost informată Direcţia securitate internă a MAI care a acţionat în comun cu ofiţerii CCCEC.

Pentru a documenta sub toate aspectele acest caz, în data de 22 şi 25 octombrie, poliţiştii au primit primele două  tranşe în sumă de 3000 lei sub controlul CCCEC.

Ieri , în jurul orei 16.00 în biroul de serviciu, amplasat în s. Dobrogea, Sîngera a fost reţinut unul dintre poliţişti în momentul în care primise 6000 de lei marcaţi „mită CCCEC” – ultima rată din cei 9000 lei extorcaţi.

Ulterior au fost reţinuţi alţi doi  poliţişti, inclusiv şeful de sector, la domiciliul căruia au fost depistate bancnote transmise în livrările anterioare.

În prezent, toţi trei se află în Izolatorul CCCEC, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi ei riscă închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 1000 la 3000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.
De la începutul anului Centrul a reţinut 38 poliţişti suspectaţi de comiterea diferitor acte de corupţie.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus