Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
26.10.2011

Sanatoriul «Moldova» din Odesa revine în patrimoniul statului

Astăzi, Colegiul Economic al Curţii Supreme de Justiţie a admis acţiunea Procuraturii Generale în interesele Statului către Agenţia Proprietăţii Publice şi ÎCS „SDY-INVEST GRUP” SRL fiind dispusă rezoluţiunea contractului de vînzare-cumpărare din 7 august 2008 a Sanatoriului „Moldova” din or. Odesa, Ucraina.

Amintim că, prin Hotărîrea Guvernului nr. 671 din 6 iunie 2008, Sanatoriul  «Moldova» or. Odesa - proprietate a Republicii Moldova - a fost inclusă în lista bunurilor supuse privatizării prin concurs comercial.

Cîştigător al concursului a fost desemnat ÎCS «SDY-INVEST GRUP» SRL la următoarele condiţii: - preţul de vînzare 73 300 000 lei, cu achitarea în rate: 50%, ce constituie 36 650 000 lei pînă la semnarea contractului de vînzare-cumpărare şi restul sumei - în decurs de pînă la 2 ani de la data semnării contractului, în tranşe egale, trimestrial.

Din motivul neachitării de către cumpărător a sumei restante de 36 650 000 lei, Procuratura Generală a iniţiat în instanţă un litigiu de restituire a acestuia în patrimoniului Republicii Moldova.

Prin admiterea cererii Procuraturii Generale, statului urmează să-i fie restituit patrimoniul estimat la peste 70 milioane de lei.
Decizia Curţii Supreme de Justiţie este definitivă şi irevocabilă de la pronunţare, informeaza Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus