Trimite e-mail | Printeaza
Social
20.10.2011

Primarul Dorin Chirtoacă solicită menţinerea tarifelor la agentul termic

Primarul Dorin Chirtoacă solicită menţinerea tarifelor la agentul termic

Primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, a solicitat astăzi administraţiei SA „Termocom” să menţină tarifele la agentul termic pentru sezonul de încălzire 2011 – 2012 la nivelul sezonului trecut de termoficare, în pofida creşterii preţului la gazele naturale.

Solicitarea a fost făcută astăzi în cadrul unei şedinţe comune a primarului Dorin Chirtoacă cu conducerea Societăţii „Termocom”. În acest sens, edilul capitalei a cerut ca întreprinderea să renegocieze cu SA „CET – 1” şi SA „CET – 2” condiţiile de livrare a agentului termic şi să-şi retragă solicitarea de creştere a tarifelor la încălzire de la Agenţia Naţională de Reglementare în Energetică.

Dorin Chirtoacă a argumentat solicitarea prin faptul că în noile tarife la energia termică, solicitate de întreprinderile termoenergetice, sunt incluse cheltuieli care pot fi evitate, cel puţin pentru această perioadă. Pentru a menţine tariful la agentul termic, primarul de Chişinău a menţionat că personal se va implica în negocierile dintre CET-uri şi Termocom, dar şi va pleda pentru această chestiune la ANRE.

De asemenea, în cadrul şedinţei au fost abordate chestiunile ce ţin de pregătirea SA „Termocom” către sezonul rece şi situaţia financiară a întreprinderii. Potrivit directorului societăţii Mihai Cernei, în municipiu a început livrarea agentului termic, la sistemul centralizat de încălzire fiind deja conectate grădiniţele, maternităţile, spitalele de copii, unele şcoli, dar şi câteva blocuri de locuinţe. În urma informaţiilor audiate, Dorin Chirtoacă s-a arătat satisfăcut de modul în care activează în acest moment întreprinderea, dar şi de pregătirea în ansamblu a sectorului termoenergetic către sezonul rece.

În municipiul Chişinău sezonul de încălzire 2011 – 2012 a început la 17 octombrie, informează Servicul de presă al Primăriei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus