Trimite e-mail | Printeaza
Politic
20.10.2011

În perioada 8-10 noiembrie curent, la Chişinău, va sosi misiunea UE de evaluare a Blocului II al Dialogului pe vize „Managementul migraţiei”

În perioada 8-10 noiembrie curent, la Chişinău, va sosi misiunea UE de evaluare a Blocului II al Dialogului pe vize „Managementul migraţiei”

În perioada 17-20 octombrie 2011, două misiuni de evaluare ale UE au avut întrevederi la instituţiile RM, cu scopul de a identifica nivelul de realizare a angajamentelor asumate la etapa legislativă a Planului de Acţiuni RM – UE în domeniul liberalizării regimului de vize. În acest context, Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, a condus o reuniune de concluzionare a misiunilor, pe 20 octombrie 2011, la MAEIE.

Experţii din cadrul Comisiei Europene şi din state membre ale UE, împreună cu responsabili din partea moldovenească, au trecut în revistă acţiunile şi reformele efectuate în domeniul justiţiei şi afacerilor interne. În mod particular, menţionăm că experţii UE au evaluat îndeplinirea condiţiilor Planului de Acţiuni prevăzute în cadrul Blocului III „Ordine şi securitate publică”, care cuprinde domeniile combaterii crimei organizate, traficului de fiinţe umane şi drogurilor, protecţiei datelor cu caracter personal, combaterii corupţiei şi crimelor financiare, cooperare judiciară şi executarea legii. La fel, a fost efectuată o analiză a îndeplinirii sarcinilor conţinute în Blocul IV al Dialogului pe vize „Relaţii externe şi drepturi fundamentale”, care cuprinde domeniile protecţiei drepturilor minorităţilor şi asigurarea circulaţiei libere pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit MAEIE,  în perioada 8-10 noiembrie curent, la Chişinău, va sosi misiunea UE de evaluare a Blocului II al Dialogului pe vize „Managementul migraţiei”, care va cuprinde domeniile gestionării frontierei de stat, gestionarea migraţiei, inclusiv readmisia, precum şi politici de azil.

În rezultatul misiunilor respective, Comisia Europeană va elabora cel de-al doilea Raport de progres privind implementarea etapei legislative a Planului de Acţiuni RM-UE în domeniul liberalizării regimului de vize.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus