Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.10.2011

Guvernatorul BNM va participa la o conferinta financiar-bancara din Polonia

Guvernatorul BNM va participa la o conferinta financiar-bancara din Polonia

În perioada 21-22 octombrie 2011, Guvernatorul Bancii Nationale a Moldovei Dorin Dragutanu va participa la Conferinta cu tema: ” Catre o Europa integrata si stabila: provocarile din zona euro si Europa Centrala, de Est si Sud-Est”, organizata de Banca Nationala a Poloniei la Varsovia.

La acest forum de mare anvergura vor participa înalti oficiali ai bancilor centrale si ai guvernelor tarilor din Uniunea Europeana, Europa Centrala si de Est. Întrunirea va fi prilejuita de cea de-a 20-a aniversare de la crearea Uniunii Economice si Monetare pe fundalul noii realitati politice europene si reprezinta o oportunitate de evaluare a progreselor marcate în procesul de integrare economica în aceasta perioada.

Problematica ce urmeaza sa fie abordata este conceputa sub aspectul intercalarii zonei euro si a Europei Centrale, de Est si Sud-Est. Subiectele-cheie propuse spre discutie vor viza necesitatea reformelor structurale, protejarea economiilor tarilor europene de efectele repetarii crizelor fiscale si financiar-bancare, precum si, înfruntarea dinamicii intense a fluxurilor internationale de capital, informează Serviciul de presa al Bancii Nationale a Moldovei.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus