Trimite e-mail | Printeaza
Economie
20.10.2011

Autorităţile ruse au prelungit licenţa SRL „SanLogistics”, care administrează procesul de import a vinurilor moldoveneşti prin Postul vamal "Borovskii” din regiunea Moscova

Autorităţile ruse au prelungit licenţa SRL „SanLogistics”, care administrează procesul de import a vinurilor moldoveneşti prin Postul vamal

Autorităţile ruse au prelungit licenţa SRL „SanLogistics”, care administrează procesul de import a vinurilor moldoveneşti prin Postul vamal "Borovskii” din regiunea Moscova. Noua licenţă este valabilă pînă la data de 19 octombrie 2016.

Licenţa a expirat la data de 19 octombrie 2011, iar decizia de prelungire a acesteia a fost luată în urma întrevederii de marţi dintre Premierii Vlad Filat şi Vladimir Putin. Ca urmare a discuţiei avute cu omologul său din Republica Moldova, Vladimir Putin a dispus să se întreprindă măsurile de rigoare pentru a nu perturba procesul de import a vinului moldovenesc în Federaţia Rusă.

 
De asemenea, autorităţile ruse au anunţat că examinează posibilitatea de a permite exportul în Federaţia Rusă a vinului în vrac companiilor moldoveneşti SA“Cricova”, SRL „Tomai Vinex” şi „Moldavschii Standard”.  
 
De menţionat că Rusia este cel mai mare importator de produse vinicole moldoveneşti. În primele opt luni ale anului curent, Moldova a exportat în total produse vinicole în valoare de 97,4 mil. dolari SUA. Rusiei i-au revenit 25,8% din aceste importuri (25,1 mil. dolari SUA), informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus