Trimite e-mail | Printeaza
Granturi si burse
19.10.2011

Pregătirea cadrelor prin doctorat – în atenția experților europeni

La 21 octombrie curent, la Bruxelles își va desfășura lucrările  un seminar cu privire la organizarea studiilor doctorale în ţările vecine ale UE şi Balcanii de Vest. Este o temă de mare actualitate, abordată frecvent și în Republica Moldova. Obiectivele seminarului vizează prezentarea si discutarea Studiului privind doctoratul în acest spaţiu, realizat la comanda Directoratului general educaţie şi cultură al Comisiei Europene; expunerea  viziunilor UE şi ale ţărilor partenere în contextul respectiv; discutarea acțiunilor privind  îmbunătăţirea susţinerii programelor doctorale în ţările vecine şi Balcanii de Vest.

Potrivit ASM, la eveniment vor participa reprezentanţi ale tuturor celor 23 de ţări implicate în studiul respectiv, precum şi delegați de la universităţile şi asociaţiile de universităţi din Europa, de la Comisia Europeană şi Agenţia Executivă Europeană pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură.

Republica Moldova va fi reprezentată de acad. Valeriu Canțer, președintele Consiliului Național pentru Acreditare și Atestare, care va participa la dezbaterile pe tema anunțată.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus