Trimite e-mail | Printeaza
Economie
17.10.2011

Vlad Filat a avut o întrevedere cu directorul regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarus şi Ucraina

Vlad Filat a avut o întrevedere cu directorul regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarus şi Ucraina

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Martin Raiser, Director regional al Băncii Mondiale pentru Moldova, Belarus şi Ucraina. Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat operaţiunile multianuale privind politicile de dezvoltare (DPO) - instrument al Băncii Mondiale, oferit sub formă de suport bugetar, bazat pe acţiunile menţionate în matricea de politici, agreat între părţi, precum şi asistenţa care urmează a fi oferită de către Banca Mondială în implementarea reformei sistemului educaţional din Republica Moldova.

Martin Raiser a menţionat că în ultimii ani Republica Moldova a înregistrat progrese substanţiale, dar reformele trebuie continuate. Director regional al Băncii Mondiale a spus că reformarea sistemului de educaţie trebuie să fie o prioritate pentru Guvern.

Martin Raiser a mai menţionat că o nouă campanie electorală va tergiversa implementarea reformelor şi va afecta ritmul de dezvoltare a Republicii Moldova.

Prim-ministrul Vlad Filat a mulţumit Directorului regional şi echipei Băncii Mondiale pentru susţinerea oferită şi implicarea personală în implementarea reformelor democratice în Republica Moldova şi a reiterat determinarea Guvernului privind continuarea realizării acestora.

La întrevedere au mai participat Abdoulaye Seck, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru Republica Moldova, şi Secretarul General al Guvernului, Victor Bodiu, informeaza Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus