Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
17.10.2011

Doi colaboratori ai forţelor de ordine din raionul Făleşti au fost condamnaţi la cinci şi, respectiv, şase ani pentru tortură

Procurorul antitortură din cadrul Procuraturii Făleşti a demonstrat vinovăţia a doi colaboratori de poliţie din raion, ca rezultat instanţa de judecată condamnîndu-i pe poliţişti la pedepse reale cu închisoarea.

Poliţiştii au fost învinuiţi de procurori, că în seara zilei de 14 august 2010, s-au deplasat la domiciliul unui bărbat din Sărata Nouă unde l-au bătut, l-au urcat în porbagajul automobilului şi l-au dus la marginea satului vecin. Aici victima, în vîrstă de 50 de ani, iarăşi a fost bătută şi lăsată să zacă în plină noapte. Potrivit procurorilor, motivul care a stat la baza acţiunilor poliţiştilor au fost certurile din familia victimei. În acea seară fiica bărbatului a solicitat intervenţia poliţiei deoarece acesta se certa cu soţia sa. Venind a treia oară la faţa locului, poliţiştii au decis sa-l „înveţe minte” pe bărbat ca să nu mai fie deranjaţi în acea seară.

În rezultatul leziunilor corporale pricinuite de către poliţişti, bărbatul s-a ales cu multiple răni, inclusiv cu o coastă fracturată.
În martie curent, procurorii au finalizat urmărirea penală pe acest caz, iar recent, instanţa de judecată i-a condamnat pe poliţişti pentru tortura la cîte 5, şi respectiv 6 ani de închisoare, fiind încătuşaţi în sala de judecată.

De asemenea, la solicitarea procurorului, inculpaţii au fost privaţi de dreptul de a ocupa anumite funcţii în organele de stat pe un termen de 5 ani, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus