Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-10-13/dosar-de-shantaj-transmis-in-judecata-procurorii-au-acumulat-probe-in-privintza-lui-ion-sholtoianu-22575.html
Data: Oct 13, 2011 (14:35)

Dosar de şantaj transmis în judecată: procurorii au acumulat probe în privinţa lui Ion Şoltoianu

Procuratura municipiului Chişinău a expediat astăzi în instanţă cauza penală de învinuire a două persoane de comiterea infracţiunii de şantaj.

Cei doi inculpaţi, unul din care este sportivul Ion Şoltoianu, sunt acuzat de procurori că în vara anului 2008, împreună cu alte persoane au elaborat un plan criminal în scopul însuşirii bunurilor proprietarului în proporţii deosebit de mari.

Prin ameninţarea cu moartea atît a părţii vătămate, cît şi familiei acestuia, i-au cerut transmiterea în folosul unei terţe persoane a 5% (240.000 lei) din cota parte a capitalului statutar deţinut de victimă în cadrul unei întreprinderi mixte. De asemenea, prin aceleaşi metode, inculpaţii au determinat şi impus victima să semneze procuri privind eliberarea apartamentului ce-i aparţinea cu drept de proprietate.

Sub influenţa ameninţărilor bărbatul a fost impus să semneze multiple acte, în consecinţă, la 22.07.2008 a fost ilegal eliberat de la conducerea agentului economic, iar unul dintre inculpaţi desemnat în calitate de administrator al întreprinderii.

Procurorii menţionează însă că „operaţiunea cu apartamentul” aşa şi nu le-a reuşit inculpaţilor, deoarece victima a reuşit să anuleze actele semnate cu forţa.

Respectiva cauză penală a fost expediată cu rechizitoriu pentru examinare în fond în Judecătoria sectorului Centru.
Urmărirea penală în privinţa celorlalţi complici ai inculpaţilor continuă într-o procedură separată.

Menţionăm că, Ion Şoltoianu este cercetat penal de procurori şi în alt dosar, fiindu-i incriminat omorul intenţionat al lui Ion Stratulat, fost angajat al MAI. În scurt timp şi această cauză penală va fi deferită justiţiei, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.