Trimite e-mail | Printeaza
Politic
11.10.2011

Vlad Filat a avut astăzi o discuţie telefonică cu Prim-ministrul Poloniei Donald Tusk

Vlad Filat a avut astăzi o discuţie telefonică cu Prim-ministrul Poloniei Donald Tusk

În cadrul discuţiei, Vlad Filat l-a felicitat pe omologul său polonez cu victoria obţinută în alegerile parlamentare care au avut loc la 9 octombrie, curent, urîndu-i . mult succes în activitatea pe care o desfăşoară.

Vlad Filat i-a mulţumit lui Donald Tusk pentru modul în care a fost organizat Summitul Parteneriatului Estic şi aprecieriel care au fost date Republicii Moldova în cadrul acestui eveniment.

Premierul a opinat că R. Moldova îşi doreşte intensificarea relaţiilor bilaterale între cele două state în plan politic, economic, social, cultural. Vlad Filat a specificat că experienţa Poloniei în domeniul integrării europene este relevantă pentru ţara noastră şi a mulţumit autorităţilor poloneze pentru susţinerea pe care o acordă ţării noastre în calea spre Uniunea Europeană.

Donald Tusk a mulţumit Premierului pentru felicitările adresate, menţionînd că Polonia este un prieten al Republicii Moldova şi va continua să susţină aspiraţiile europene ale ţării noastre.

Premierul polonez a precizat că Republica Moldova este cea mai de succes ţară membră a Parteneriatului Estic şi a îndemnat Guvernul de la Chişinău să continue să implementez reformele atît de necesare pentru dezvoltarea ţării noastre.

Donald Tusk a precizat că relaţiile moldo-poloneze sînt în ascensiune şi vor să continua să avanseze în toate domeniile,  în interesul cetăţenilor ambelor state, informează Serviciul de presă al Executivului.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus