Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-10-06/o-delegatzie-parlamentara-participa-la-reuniunea-de-toamna-a-adunarii-parlamentare-osce-22490.html
Data: Oct 6, 2011 (14:38)

O delegaţie parlamentară participă la reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare OSCE

O delegaţie a Parlamentului Republicii Moldova participă la reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare OSCE, care se desfăşoară în perioada 7-10 octombrie 2011, la Dubrovnik, Croaţia.

Delegaţia este formată din deputaţii Stella Jantuan şi Vasilii Şova.

Reuniunea va debuta cu o conferinţă parlamentară cu genericul „Dezvoltarea regională în Europa de Sud-Est: provocări, oportunităţi şi perspective”. Agenda conferinţei include dezbateri privind cooperarea economică, integrarea euro-atlantică şi promovarea stabilităţii pe termen lung în Europa de Sud-Est. La conferinţă vor participa reprezentanţi ai Parlamentului European, ai delegaţiei Uniunii Europene în Croaţia, şefii misiunilor OSCE din regiune, reprezentanţi ai mediului regional de afaceri şi ai celui academic.


În cadrul reuniunii de toamnă a Adunării Parlamentare OSCE îşi va desfăşura lucrările şi un forum mediteranean în cadrul căruia vor fi abordate subiecte precum libertatea, securitatea şi justiţia în statele din regiune.


Totodată, la reuniune vor fi prezentate mai multe rapoarte de către Preşedintele AP OSCE Petros Efthymiou (Grecia), Secretarul General al OSCE Lamberto Zannier, precum şi informaţii despre activitatea misiunilor electorale şi a comitetelor ad-hoc.

Peste 200 de parlamentari din 50 de ţări sunt aşteptaţi să participe la reuniunea de toamnă a Adunării Parlamentare a OSCE, informează Sericiul de presă al Legislativului.