Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
05.10.2011

Vicecomisar de Ialoveni reţinut de Procuratura Anticorupţie

La 2 octombrie curent Procuratura Anticorupţie a fost sesizată de două persoane care cereau tragerea la răspundere penală a 3 colaboratorii de poliţie ai Comisariatului raional de Poliţie Ialoveni.

Potrivit petiţionarilor, în perioada 19 - 20.09.2011 poliţiştii le-ar fi extorcat şi au primit de la aceştia mijloace băneşti în valută străină echivalentul aproximativ a 155.000 mii lei pentru a nu întreprinde măsuri în vederea identificării lor pe un dosar în care aceştia erau bănuiţi de comiterea tîlhăriei.

În aceiaşi zi, pe acest caz Procuratura Anticorupţie a declanşat o cauză penală în baza articolului 324 alin.3) lit.b) Cod penal - coruperea pasivă săvîrşită în proporţii deosebit de mari.

Ieri, Procuratura Anticorupţie a efectuat percheziţii în birourile, la domiciliile şi unităţile de transport personal ce aparţin celor trei angajaţi ai CPr Ialoveni.

Tot ieri, procurorii i-au reţinut preventiv pe doi dintre bănuiţi - vicecomisarul şi un inspector al Comisariatului de Poliţie Ialoveni. Cel de-al treilea inspector care la fel este bănuit de corupere pasivă se eschivează de la  organul de urmărire penală. Menţionăm că, la solicitarea Comisarului raional de a se prezenta la serviciu - acesta a refuzat să se prezinte.
Urmărirea penală continuă, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus