Trimite e-mail | Printeaza
Economie
28.09.2011

Valeriu Lazăr va discuta la Kiev despre planurile de dezvoltare şi modernizare a Comunităţii Energetice şi aprofundarea cooperării în domeniul energetic şi comercial cu Ucraina

Valeriu Lazăr va discuta la Kiev despre planurile de dezvoltare şi modernizare a Comunităţii Energetice şi aprofundarea cooperării în domeniul energetic şi comercial cu Ucraina

Vicepremierul, Valeriu Lazăr, Ministrul economiei participă la conferinţa internaţională „Ucraina – UE: pe calea spre piaţa energetică unică” care are loc, mâine, 29 septembrie, la Kiev. Evenimentul se înscrie în agenda sa în calitate de Preşedinte în exerciţiu la tratatul Comunităţii Energetice.

Conferinţa din Kiev are ca subiecte de discuţii implementarea Acordurilor Internaţionale Energetice, dezvoltarea noului cadru legal al Acordului de asociere, construcţia fundaţiilor pentru Zona de liber schimb şi planurile de dezvoltare şi modernizare a Comunităţii Energetice.

În cadrul lucrărilor Valeriu Lazăr va vorbi despre necesitatea de dezvoltare şi modernizare a Comunităţii Energetice, diversificarea aprovizionării cu resurse energetice şi asigurarea independenţei energetice a ţărilor care sunt parte a Comunităţii Energetice. De asemenea, vicepremierul va reitera invitaţia pentru participanţi la Săptămâna dedicată energiei, care va avea loc la Chişinău în perioada 3-6 octombrie curent, şi unde sunt aşteptaţi miniştrii responsabili de energie din cadrul Comunităţii energetice şi Comisarul european pentru energie.

Potrivit ME, în cadrul vizitei sale din Kiev, Valeriu Lazăr va avea o întâlnire bilaterală cu omologul său ucrainean Yurie Boyko, Ministrul Energiei şi Industriei carbonifere al Ucrainei. În cadrul acestei întâlniri Valeiu Lazăr va discuta despre cooperarea în domeniul energetic cu Ucraina, şi, urmează să pună în discuţie cu omologul său reînceperea întrunirilor comisiei interguvernamentale mixte moldo-ucrainene în domeniul cooperării comerciale şi economice, ultima şedinţă fiind în mai 2006 la Kiev.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus