Trimite e-mail | Printeaza
Politic
28.09.2011

Marian Lupu este gata să renunţe la candidatura sa pentru funcţia de șef al statului

Marian Lupu este gata să renunţe la candidatura sa pentru funcţia de șef al statului

Preşedintele interimar al ţării, Marian Lupu în cadrul unui apel către popor privind necesitatea depăşirii crizei politice, a declarat că el nu se va ţine de calitatea de candidat la preşedinţie în cazul în care se va găsi o rezolvare pentru alegerea şefului statului.

Marian Lupu a solicitat astăzi lansarea unui dialog necondiţionat între partidele parlamentare, în urma căruia să fie găsite soluţii pentru depăşirea crizei politice din ţara noastră. Marian Lupu a invitat reprezentanţii partidelor politice parlamentare la o masă rotundă, la care să fie negociate posibilităţile de depăşire a crizei politice actuale. Aceasta urmează să aibă loc vineri, 30 septembrie ori sîmbătă, 1 octombrie, pe platforma parlamentară.

În paralel cu dialogul intraparlamentar, Marian Lupu a specificat că va iniţia o serie de întîlniri de lucru cu mai mulţi parteneri interni şi externi ai autorităţilor de stat ale R. Moldova, în cadrul cărora să fie discutate posibilităţile de alegere a şefului statului.

Marian Lupu a mentionat, ca in prezent, procesul de alegere a noului preşedinte este blocat de opoziţie, inaintind cerinte neproductive, nedorind un dialog cu autoritatile, ci doar întoarcerea la putere. Marian Lupu a amintit că, în 2005 opoziţia de atunci, a susţinut candidatul PCRM la funcţia de preşedinte in rezultatul unui dialog politic, fara a inainta oarecare cerinţe stricte.


'Situaţia este una presantă şi foarte responsabilă pentru parlament căruia îi revine atribuţia de a lua decizii finale', a declarat el. Pe de o parte unele declaraţii împing ţara din nou spre alegeri anticipate, pe de altă parte sunt propuneri de a depăşi impasul prin modifcarea Constituţiei. 'Ambele căi au riscuri foarte mari, din moment ce situaţia poate fi soluţionată prin compromisuri corecte între principalele forţe politice', a menţionat Marian Lupu.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus