Trimite e-mail | Printeaza
Politic
27.09.2011

Moldova va beneficia de un nou suport financiar din partea SUA în valoare totală de aproape 4 milioane dolari SUA

Moldova va beneficia de un nou suport financiar din partea SUA în valoare totală de aproape 4 milioane dolari SUA

Prim-ministrul Vlad Filat şi Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova William H. Moser au semnat astăzi acordurile de asistență între Guvernele celor două state în domeniul justiției și afacerilor interne, susținerii autorităților publice locale și consolidarea instituțiilor statului de drept.

Premierul a precizat că cele 3 acorduri prevăd asistență adițională în formă de grant în valoare totală de aproape 4 milioane dolari SUA.

Vlad FILAT s-a referit la suportul oferit consolidării instituțiilor statului de drept în Moldova, care este determinant pentru implementarea cu succes a Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției.

„O altă reformă importantă,  care va beneficia de un suport adițional în baza acordurilor semnate astăzi, este descentralizarea administrației publice. Sîntem conștienți că o democrație durabilă poate fi construită numai pe fundamentul unor comunități puternice, libere și capabile să se autoguverneze în felul care să le asigure prosperitatea. Or, suportul prietenilor noștri din SUA este orientat anume spre fortificarea unor astfel de comunități", a specificat Premierul.

Prim-ministrul s-a referit şi la  eforturile depuse de  Guvernul de la Chişinău în combaterea unui rușinos flagel care încă își păstrează relevanța pentru țara noastră - traficul de fiinţe umane.


Willliam Moser a mentionat că acordurile de astăzi sînt orientate spre trei domenii cruciale pentru succesul Republicii Moldova: administraţia publică locală, consolidarea instituțiilor statului de drept,  prevenirea și combaterea traficului de persoane.

„Evenimentul de astăzi este o nouă dovadă a parteneriatului  între ţările noastre. Prin aceasta sprijinim priorităţile Republicii Moldova şi  programul de reformă ambiţios. Noi credem în succesul Republicii Moldova şi în energia poporului moldovean. În drumul vostru  spre democratizare este unul dificil SUA vă fi partener şi prieten", a specificat William Moser.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus