Trimite e-mail | Printeaza
Sanatate
20.09.2011

Trei spitale din Republica Moldova au primit echipament medical din partea Guvernului Japoniei

Trei spitale din Republica Moldova au primit echipament medical din partea Guvernului Japoniei

 

Trei institutii medicale din Republica Moldova au primit echipament medical oferit de Guvernul Japoniei in cadrul Programului de granturi pentru proiectele securitatii umanitare „KUSANONE”. 

Astfel, in cadrul a trei proiecte au beneficiat de asistenta Spitalul raional Orhei (achizitionarea autoclavei moderne), Institutul de Cercetari Stiintifice in Domeniul Ocrotirii Sanatatii Mamei si Copilului (sistem modern de diagnostic cu ultrasunete) si Spitalul raional Rezina (aparat nou de diagnostic cu ultrasunete, fibrogastroscop, 2 electrocardiografe, spirograf, monitor cardiac si veloergometru).

Valoarea totala a asistentei acordate este de 226,315 de dolari SUA.

Asistenta oferita de Guvernul Japoniei in cadrul proiectelor date sprijina eforturile autoritatilor de a moderniza baza tehnico-materiala a institutiilor medicale, a imbunatati calitatea asistentei medicale acordate si accesul populatiei la servicii medicale.

Granturile fac parte din Asistenta Oficiala pentru Dezvoltare acordata Republicii Moldova de Guvernul Japoniei. Guvernul Japoniei a oferit Republicii Moldova pina in prezent asistenta nerambursabila in valoare totala de circa 78 milioane de dolari SUA.   

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (5)

 

Sus