Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.09.2011

11 persoane reţinute de CCCEC în cadrul unei operaţiuni masive de documentare a trei grupări organizate

Unsprezece persoane, între care un angajat al Ministerului tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor, unul al Ministerului afacerilor interne, un administrator de tipografie şi opt neangajaţi în cîmpul muncii, au fost reţinute de Centrul anticorupţie şi procurori în cadrul unei ample operaţiuni de documentare a trei grupări organizate, specializate în fals de acte şi trafic de influenţă.

Cei 11 sunt bănuiţi că ar fi perfectat diplome, paşapoarte italiene şi româneşti, permise de conducere, livrete de recrut, toate acestea avînd semne evidente de falsificare. Preţurile pentru acte variau de la cîteva sute de euro pînă la cîteva mii.

 Ieri, 15 septembrie, ofiţerii CCCEC şi procurorii au efectuat 32 de percheziţii, în cadrul cărora au ridicat:  blanchete a extraselor Oficiului stării civile, permise de conducere de tip internaţional, ştampile,  în jur de 500 pelicule transparente cu holograme destinate pentru fabricarea actelor, diplome de absolvire a diferitor instituţii de învăţămînt cu suplimente, eliberate pe numele diferitor persoane, 23 de clişeuri (inscripţii, serii şi numere pentru aplicarea pe diferite acte de identitate, steme de diferite dimensiuni ale RM), peste 100 buletine de identitate româneşti, 15 numere de înmatriculare a unităţilor de transport etc.

Potrivit CCCEC, pe aceste cazuri sunt deschise mai multe cauze penale, inclusiv pentru trafic de influenţă, corupere pasivă şi confecţionarea, deţinerea, vînzarea sau folosirea documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus