Trimite e-mail | Printeaza
Politic
15.09.2011

Stefan Fule: Moldova a demonstrat că este o ţară care poate proteja drepturile investitorilor

Stefan Fule: Moldova a demonstrat că este o ţară care poate proteja drepturile investitorilor

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o convorbire telefonică cu Comisarul european pentru extindere şi politică de vecinătate, Stefan Fule. În cadrul discuţiei au fost abordate subiecte ce ţin de integrarea europeană a Republicii Moldova, Summit-ul Parteneriatului Estic, recentele atacuri de raider asupra acţionarilor unor bănci din Moldova.

Cei doi oficiali au calificat drept un pas înainte adoptarea de către Parlamentul European a rezoluţiei privind Moldova, în care se recomandă oferirea unei perspective europene clare ţării noastre.

Vlad Filat a menţionat că din acest punct de vedere Summit-ul Parteneriatului Estic, care va avea loc la Varşovia(Polonia) în zilele de 28 şi 29 septembrie, are o importanţă deosebită. Premierul a menţionat că îşi doreşte ca Moldova să fie apreciată după merit. 

Stefan Fule l-a felicitat pe Vlad Filat cu succesul înregistrat în contracararea atacurilor de raider, menţionînd că astfel Moldova a demonstrat că este o ţară care poate proteja drepturile investitorilor. 

Interlocutorii au menţionat că continuarea cursului reformelor democratice va apropia şi mai mult ţara noastră de Uniunea Europeană.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus