Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-09-15/guvernul-a-aprobat-doua-decizii-cu-privire-la-implementarea-programului-de-etransformare-a-guvernari-22293.html
Data: Sep 15, 2011 (23:30)

Guvernul a aprobat două decizii cu privire la implementarea programului de e-Transformare a guvernării

Membrii Cabinetului de Miniştri au aprobat două decizii cu privire la implementarea programului de e-Transformare a guvernării. Prima stipulează măsurile care urmează a fi aplicate în contextul Acordului de finanţare încheiat cu Banca Mondială pentru e-Transformare, iar cea de-a doua vizează strategia tehnologică pentru e-Guvernare. Ambele documente reprezintă condiţiile pentru accesarea celor 20 mil. dolari din creditul acordat pentru implementarea transformării electronice a administraţiei publice. Directorul Centrului pentru Guvernare Electronică, Stela Mocan a menţionat că acest proiect este orientat spre reformarea administraţiei publice şi eficientizarea ei.

Vlad Filat a accentuat că implementarea proiectului respectiv este un proces intersectorial şi vizează toate autorităţile publice, centrale şi locale. Premierul a menţionat că scopul principal al acestor acţiuni este eficientizarea prestării serviciilor publice spre beneficiul cetăţenilor ţării noastre.