Trimite e-mail | Printeaza
Economie
14.09.2011

Libor Krkoska: Încă mai persistă carenţe în legislaţia moldovenească privind relaţiile corporative şi protecţia drepturilor de proprietate

Libor Krkoska: Încă mai persistă carenţe în legislaţia moldovenească privind relaţiile corporative şi protecţia drepturilor de proprietate

Vicepremierul Valeriu Lazăr a discutat cu directorul BERD în R. Moldova, Libor Krkoska, despre perfecţionarea legislaţiei ce ar securiza raporturile juridice de proprietate. Un subiect aparte l-a constituit imperfecţiunea cadrului legislativ în domeniul pieţei de capital în Republica Moldova, în contextul recentelor evoluţii privind tentativele de preluare ostilă a acţiunilor câtorva bănci comerciale. Libor Krkoska a apreciat reacţia promptă a autorităţilor, care s-au sesizat pentru a curma aceste tentative.

Cu toate acestea, conform opiniei oficialului BERD încă mai persistă carenţe în legislaţia moldovenească privind relaţiile corporative şi protecţia drepturilor de proprietate. Libor Krkoska a îndemnat Ministerul Economiei să preia rolul de coordonare a procesului de elaborare a noiilor norme legale care ar securiza raporturile juridice de proprietate, menţionând că BERD este disponibilă să ofere asistenţă tehnică Ministerului Economiei în acest proces.

Oficialul BERD a sugerat organizarea în viitorul apropiat a unei mese rotunde dedicate analizei obiective a situaţiei actuale, identificării carenţelor existente şi soluţiilor de ordin legislativ în domeniul vizat, orientate spre securizarea drepturilor de proprietate, cu participarea tuturor părţilor interesate, în special a sectorului privat.

Potrivit Ministerului Economiei, părţile au purtat discuţii despre elementele viitorului proiect de asistenţă tehnică în domeniului reformei justiţiei. Viceprim-ministrul Valeriu Lazăr s-a arătat disponibil să contribuie la realizarea proiectului şi a solicitat să se acorde o atenţie specială administrării proceselor de natură economică, precum şi instruirii judecătorilor în specificul litigiilor economice, consolidarea institutului administratorilor insolvabilităţii, etc.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus