Trimite e-mail | Printeaza
Politic
13.09.2011

Noul ambasador american la Chisinau este William Henry Moser

Noul ambasador american la Chisinau este William Henry Moser

Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman, l-a primit ieri, 12 septembrie 2011, pe noul Ambasador al Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, William Henry Moser, care şi-a prezentat copiile scrisorilor de acreditare, prin care Preşedintele american Barack Obama l-a desemnat în calitate de Ambasador al SUA la Chişinău.

Viceministrul de externe a apreciat sprijinul politic consistent oferit de SUA pentru reformele desfăşurate în R. Moldova prin intermediul diverselor programe, evidenţiind în mod special Acordul Compact al Programului american Provocările Mileniului,  precum şi colaborarea intensă dintre RM şi statul american Carolina de Nord, de unde este originar Ambasadorul William H. Moser. De asemenea, Natalia Gherman a menţionat că RM contează în continuare pe sprijinul SUA în procesul de integrare europeană a ţării, de rezolvare a problemei transnistrene, precum şi a reiterat interesul ţării noastre de a fi exlusă de sub incidenţa Amendamentului Jackson-Vanick. Natalia Gherman l-a asigurat pe William H. Moser de întregul sprijin al autorităţilor moldoveneşti în desfăşurarea activităţii sale în R. Moldova.

Potrivit MAEIE, Ambasadorul american s-a arătat entuziasmat de noua sa funcţie şi a declarat că este determinat să coopereze strâns cu conducerea RM în vederea intensificării dialogului bilateral. William H. Moser a dat asigurări că SUA va susţine  în continuare RM în avansarea nivelului democraţiei în ţara noastră, dezvoltarea economică, combaterea corupţiei, precum şi reglementarea conflictului transnistrean.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus