Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-09-13/ikea-isi-anunta-intentia-de-a-se-extinde-spre-moldova-22249.html
Data: Sep 13, 2011 (15:52)

IKEA isi anunta intentia de a se extinde spre Moldova

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi o întrevedere cu Kent-Ake  Ahlgren, director responsabil de operațiuni comerciale, Compania IKEA. În cadrul discuției s-au abordat subiecte ce țin de piața investițională a Republicii Moldova, posibilitățile comerciale pe care le oferă țara noastră, importanța prezenței companiei IKEA în Republica Moldova. 

Kent-Ake Ahlgren a spus că IKEA este interesată de piața Republicii Moldova, precizînd că înțelege că țara este poziționată strategic din punct de vedere geografic.

"Am studiat piața Republicii Moldova și ne dorim să fim prezenți acolo. Sîntem siguri că produsele noastre se vor bucura de succes nu doar în rîndul locuitorilor din Republica Moldova, dar și din statele din regiune", a menționat el.

Directorul IKEA a mai spus că printre produsele ce urmează a fi lansate în Moldova sînt cele din metal, textille și covoarele.
Kent-Ake Ahlgren a mulțumit Premierului pentru invitația de a vizita Moldova, precizînd că deja în luna noiembrie 2011 o delegație IKEA va sosi în țara noastră.

Marca IKEA a fost înregistrată în anul 1943, în Suedia. La moment IKEA are 280  magazine în 37 de state. În Europa de Est, IKEA a deschis magazine în România, în 2000, şi în Rusia, în 2007. Fondatorul Companiei IKEA, Ingvar Kamprad are 84 de ani şi ocupă locul 11 în topul celor mai bogați oameni din lume, informează Serviciul de presă al Executivului.