Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.09.2011

Anatol Șalaru propune construcția unei linii de cale ferată, Mărculești-Soroca- Iampoli și a unui pod peste Nistru

Anatol Șalaru propune construcția unei linii de cale ferată, Mărculești-Soroca- Iampoli și a unui pod peste Nistru

Ministrul Anatol Șalaru s-a întrevăzut cu președintele Băncii Europene de Investiții (BEI), Philippe Maystadt care se află în Republica Moldova într-o vizită oficială de două zile. Oficialii au discutat despre derularea contractelor de reabilitare a drumurilor de importanță națională din Republica Moldova,  precum și despre inițierea unor noi proiecte care vor demara după anul 2013.

În cadrul întrevederii a fost prezentat un proiect de construcție a unei linii de cale ferată cu un coeficient economic important pentru Republica Moldova. Este vorba despre un tronson nou Mărculești-Soroca- Iampoli (Ukraina) și construcția unui pod peste Nistru.

În prezent, sunt inițiate proiecte noi pentru a treia tranșă, astfel ministrul Anatol Șalaru a înmânat președintelui BEI un demers în care este expusă poziția MTID în vederea alocării a 122 mln de euro pentru reabilitarea și a altor drumuri de importanță economică națională.

Banca Europeană de Investiții contribuie la integrarea, dezvoltarea balansată și coeziunea economică și socială a țărilor membre UE, iar în Țările Partenere de Est, BEI susține Politica de Vecinătate a UE prin finanțarea proiectelor de interes semnificativ pentru UE.

BEI și-a început activitatea în Republica Moldova în noiembrie 2006, informează Serviciul de presă al MTID.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus