Trimite e-mail | Printeaza
Politic
08.09.2011

Vlad Filat a avut astăzi la Wroclaw, Polonia, o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek

Vlad Filat a avut astăzi la Wroclaw, Polonia, o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek

Prim-ministrul Vlad Filat a avut astăzi la Wroclaw, Polonia, o întrevedere cu Preşedintele Parlamentului European, Jerzy Buzek. Preşedintele Parlamentului European s-a interesat de situaţia politică din ţară, precizînd că urmăreşte atent ce se întîmplă în Moldova și cunoaște că președintele țării înca nu a fost ales. Jerzy Buzek s-a interesat de posibilitățile care există în sensul depășirii crizei constituționale.

Vlad Filat a făcut o prezentare a situației, menționînd că în cadrul AIE s-a convenit ca la 21 septembrie să fie anunțată o decizie.

Cu referire la dialogului politic dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană, Vlad Filat a menţionat progresul înregistrat şi a reiterat angajamentul plenar pentru procesul de implementare a agendei de reforme asumate pentru parcursul european al statului nostru.

Prim-ministrul a exprimat mulţumiri pentru sprijinul Parlamentului European acordat Republicii Moldova şi a apreciat înalt susţinerea pentru consolidarea democraţiei în Republica Moldova.  

Vlad Filat a opinat că o componentă importantă a planificării strategice a Uniunii Europene este legată de procesul de extindere, menţionînd  totodată rolul Parteneriatului Estic în dezvoltarea relaţiilor moldo-comunitare. În context, Premierul a exprimat speranţa că Summit-ul Parteneriatului Estic din  29 - 30 septembrie 2011, va constitui acel forum necesar pentru consolidarea relaţiilor UE cu ţările partenere, informează Serviciul de presă al Executivului . 

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus