Trimite e-mail | Printeaza
Economie
06.09.2011

Vlad Filat a prezentat date statistice privind evoluţia situaţiei economice în prima jumătate a anului curent

Vlad Filat a prezentat date statistice privind evoluţia situaţiei economice în prima jumătate a anului curent

Prim-ministrul a prezentat date statistice privind evoluţia situaţiei economice în prima jumătate a anului curent, menţionînd că, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a fost înregistrată o creştere a Produsului Intern Brut cu 7,5%.

Vlad Filat a specificat că majorarea exporturilor este de 64,9%, iar a importurilor de 41,7%, subliniind că pentru al doilea an consecutiv ritmul de creştere a exporturilor îl depăşeşte pe cel al importurilor, cea ce reprezintă un semnal pozitiv pentru economia moldovenească.

Totodată, a fost înregistrată o creştere a numărului de investiţii cu 31,8%, a industriei cu 20,6%, a transporturilor cu 26,6% şi a ramurii serviciilor cu 1,3%.

În domeniul agricol majorările constituie 3,9%, însă, ţinînd cont de faptul că sezonul de recoltare nu a fost finalizat, aceste date se aşteaptă a fi îmbunătăţite.

Prim-ministrul a accentuat necesitatea menţinerii parametrilor de creştere economică, solicitînd instituţiilor statului mobilizare maximă în continuare.

Premierul s-a referit şi la anumite probleme care urmează a fi remediate. În context, Vlad Filat a subliniat că pentru contracararea atacurilor de tip raider la care a fost supus sistemul bancar şi încercările de acest gen la alte societăţi pe acţiuni, Guvernul a oferit instrumentariul necesar pentru efectuarea intervenţiilor ce se impun. Totodată, Vlad Filat a solicitat responsabililor din domeniul justiţiei să întreprindă măsurile necesare şi să responsabilizeze judecătorii în cazul aprobării unor decizii ilegale. În context, Prim-ministrul a dispus elaborarea unui proiect de lege privind modificarea legislaţiei antiraider, care să prevadă aplicarea unor sancţiuni corespunzătoare în acest domeniu, informează Serviciul de presă al Executivului .

cuvinte-cheie: Filat | PIB

Comentarii (4)

 

Related news

Sus