Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
16.08.2011

CCCEC a blocat 200 000 lei sustraşi de la americani care urmau să fie legalizaţi în Moldova

Potrivit CCCEC, 200000 de lei, ajunşi pe contul unui cetăţean al Republicii Moldova, au fost blocaţi de Serviciul prevenire şi combaterea spălării banilor al Centrului anticorupţie în cooperare cu Serviciul Secret al SUA, după ce a fost avertizat că aceştia sunt furaţi din SUA.

Potrivit Departamentului fraude al  "Bank of America N.A.", banii ar fi aparţinut unui client al instituţiei financiare, dar că recent au dispărut de pe contul acestuia. Aceştia presupun că banii au fost sustraşi de către un grup de hackeri care au obţinut informaţii despre conturile bancare prin utilizarea tehnologiilor informaţionale.

După ce a fost verificată informaţia, CCCEC a stabilit că  la data de 8 august curent, pe contul unui locuitor al satului Tănătari, raionul Căuşeni, angajat al unei filiale a întreprinderii „Apă Canal", au fost transferaţi din SUA 200 000 lei.

Audiat în acest caz, bărbatul în vîrstă de 60 de ani a declarat că nu cunoaşte de unde provin banii, recunoscînd totodată că deţine un cont bancar. Totodată, acesta depus o cerere prin care a refuzat banii ajunşi pe contul său.

Acesta nu a fost reţinut, însă este verificat de CCCEC asupra complicităţii sale la cazul dat.

Amintim că, acum o săptămînă, a fost reţinut în flagrant delict un student din Republica Moldova care ar fi utilizat buletine de identitate false pentru a însuşi de la cetăţeni străini, inclusiv cetăţeni ai  SUA, mijloace financiare în proporţii deosebit de mari. În cadrul măsurilor întreprinse, CCCEC a stabilit că, pînă în prezent, gruparea transnaţională din care făcea parte şi reţinutul, ar fi legalizat active financiare obţinute din diferite tipuri de infracţiuni, inclusiv cibernetice, în valoare de peste 1 milion de lei.

Studentul este arestat pe un termen de 30 de zile.

 

cuvinte-cheie:

Comentarii (3)

 

Sus