Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.08.2011

O reţea de prostituate deconspirată de poliţişti la Chişinău

Angajaţii Centrului pentru combaterea traficului de persoane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne au intrat în posesia unei informaţii operative potrivit căreia, un grup criminal închiriază spaţii locative, în care sub paravanul prestării serviciilor de masaj erotic, au organizat activitatea unei reţele de case de toleranţă pentru practicarea prostituţiei.

În cadrul documentării grupului criminal, au fost indentificaţi membrii acestuia, doi moldoveni, în vârstă de 26 şi respectiv 28 de ani. La fel, s-a stabilit şi identitatea capului reţelei, care este un cetăţean de origine română, în vârstă de 40 de ani, cu şedere temporară pe teritoriul Republicii Moldova. Pentru realizarea scopului său criminal, grupul a închiriat două imobile, pentru prestarea serviciilor sexuale, în municipiul Chişinău. Pentru a-şi pune afacerea pe piciore, membrii reţelei au plasat un anunţ pe internet. Fetele erau anunţate din start despre servciile pe care urmau să le ofere. Potenţialii clienţi erau ademeniţi printr-o metodă ingenioasă - câteva persoane împărţeau cărţi de vizită bărbaţilor, unde erau indicate datele de contact.

În consecinţă, ofiţerii CCTP, în colaborare cu angajaţii de la Brigada de poliţie cu destinaţie specială „Fulger" au efectuat percheziţii concomitente la adresele stabilite, în rezultatul cărora a fost depistată şi stabilită activitatea a 8 domnişoare, care lucrau în cadrul saloanelor de masaj erotic, unde prestau şi servicii sexuale contra plată (câte 50-60 euro pentru o oră), banii fiind împărţiţi în jumătate.

În prezent, suspecţii sunt cercetaţi penal în baza art. 220 al. 2 „Proxenetism", Cod Penal al RM. Potrivit legislației, persoanele culpabile de comiterea unei asemenea infracțiuni, riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de până la 7 ani, informează Serviciul de presă al MAI.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus