Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
11.08.2011

Inspectorul CCCEC, învinuit de trafic de fiinţe umane, a fost eliberat din sala de şedinţe

Procuratura Generală informează că, astăzi, Curtea de Apel Chişinău, a examinat recursurile avocaţilor împotriva încheierii Judecătoriei Centru cu privire la prelungirea în privinţa a doi bărbaţi a termenului arestului preventiv pe 30 zile.

Ca rezultat al examinării recursurilor respective, în pofida faptului că ambii sunt învinuiţi de comiterea unei infracţiuni deosebit de grave - trafic de fiinţe umane, Curtea de Apel i-a eliberat din sala de şedinţă la arest la domiciliu.

Amintim că, persoanele, unul dintre care la momentul comiterii infracţiunii era colaborator al CCCEC, sunt învinuite de procurori că în iunie curent, acţionînd în scopul recrutării unei tinere de 19 ani pentru exploatarea sexuală şi cunoscînd că aceasta prestează servicii sexuale, s-au prezentat în calitate de clienţi, în apartamentul fetei, unde au obţinut serviciile sexuale, acordate de ultima.

În continuare, după satisfacerea poftei sexuale, persoanele, prezentîndu-se drept colaboratori de poliţie, ameninţînd-o cu reţinerea şi tragerea la răspundere pentru practicarea prostituţiei, au recrutat-o în scopul exploatării sexuale comerciale.

Ameninţările celor doi au continuat chiar dacă fata şi-a schimbat domiciliul, ultimii impunînd-o pe fată să acorde servicii sexuale mai multor clienţi şi să le achite săptămînal 100 de euro, pentru protejarea activităţii ultimei.

Datele preliminare ale procurorilor arată că, în intervalul iunie - începutul lunii iulie 2011 învinuiţii au reuşit să obţină ilegal de la victimă 1350 lei.

Bărbaţii au fost reţinuţi în flagrant, în apartamentul victimei, în momentul extorcării următoarei taxe, informează Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus