Trimite e-mail | Printeaza
Economie
09.08.2011

Concursul investiţional privind arendarea pavilionului nr.10 al Centrului de expoziţii al Federaţiei Ruse din Moscova va fi organizat la începutul anului 2012

Concursul investiţional privind arendarea pavilionului nr.10 al Centrului de expoziţii al Federaţiei Ruse din Moscova va fi organizat la începutul anului  2012

Ministerul Economiei va organiza la începutul anului 2012, concursul investiţional privind arendarea pavilionului nr.10 al Centrului de expoziţii al Federaţiei Ruse din Moscova. Subiectul în cauză a fost discutat în cadrul şedinţei de astăzi a Grupului de lucru interministerial privind  crearea Centrului de Expoziţie şi Comerţ "MOLDOVA", moderat de către viceministrul  Economiei, Octavian Calmâc.

În cadrul şedinţei a fost luată decizia de a începe elaborarea Caietului de sarcini şi întocmirea listei membrilor Comisiei de evaluare ce vor participa la concursul investiţional.

„Intre timp un grup de experţi în evaluarea imobilului se va deplasa la Moscova  pentru a stabili  starea tehnică reală a pavilionului şi pentru a lansa negocierile pe marginea contractului de arendă a acestuia şi a documentaţiei tehnice aferente", a menţionat  Octavian Calmâc.

Reamintim că la 28 iunie 2011, Republica Moldova şi Federaţia Rusă au semnat Acordul interguvernamental privind crearea Centrului de expoziţie şi comerţ „MOLDOVA" pe teritoriul Centrului de Expoziţie al Federaţiei Ruse din Moscova. Conform Acordului, Federaţia Rusă oferă Republicii Moldova imobilul gratis, partea moldavă asumându-şi cheltuielile privind reparaţia şi amenajarea pavilionului. Părţile au convenit de a semna Contractul de arendă a obiectului şi terenului aferent în termen de 3 luni de la data întrării în vigoare a Acordului.

„Centrul de Expoziţie şi Comerţ "MOLDOVA" se află în inima complexului de expoziţii din Moscova lângă renumitul havuz „Дружба народов", construit în 1954. Suprafaţa pavilionului este  de 2693 m2. Ţin să atenţionez că din ţările CSI, doar şase au reprezentanţe permanente la Centrul de expoziţii al Federaţiei Ruse - Armenia, Kârghistan, Republica Belarus, Kazahstan, Azeibaidjan  şi Ucraina",   a specificat viceministrul Economiei.

Potrivit ME, Centrul de expoziţii al Federaţiei Ruse din Moscova a fost inaugurat în 1939. Suprafaţa totală a Centrului  este de 237,5 hectare, suprafaţa celor 71 de pavilioane  - 134 mii m2. Anual, Centrul din Moscova organizează circa 150 de expoziţii, vizitate de 15 mln. de oameni. Centrul de expoziţii al Federaţiei Ruse participă la concursul de selectare pentru dreptul de a desfăşura Expoziţia Mondială EXPO 2020.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus