Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.08.2011

„Ipoteca” – mijloc de însuşire a sumelor de bani pentru unii ”antreprenori”

Procuratura Generală a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanţa de judecată cauza penală de învinuire a unui escroc, care pretindea că chipurile va îmbunătăţi condiţiile de trai ale locuitorilor din Cahul prin metoda „ipotecară".

Procurorii învinuiesc bărbatul de 49 de ani de comiterea escrocheriei şi abuzului de serviciu.

Potrivit rechizitoriului, învinuitul, în perioada septembrie 2006 - august 2008, intenţionând să obţină venit în rezultatul însuşirii ilegale a bunurilor altor persoane, se prezenta în calitate de director general al unei societăţi pe acţiuni din Cahul. După ce obţinea încrederea victimelor, încheia cu ele contracte de investire a capitalului în construirea unei case de locuit.

Însă ulterior, banii însuşiţi de la cetăţenii creduli, directorul nu i-a introdus în activele întreprinderii din numele căreia activa, dar i-a utilizat pentru necesităţi personale, inclusiv în automobile de lux şi alte bunuri.

Procurorii mai învinuesc bărbatul şi că în primăvara 2006 - toamna 2009, prezentîndu-se în calitate de director general al altei societăţii din aceiaşi localitate, a încheiat cu mai mulţi cetăţeni un şir de contracte de împrumut, în baza cărora a însuşit de la ultimii sume băneşti pe care deasemeni nu i-a introdus în activele întreprinderii.

Astfel, 78 părţi vătămate au rămas şi fără mijloace băneşti în sumă de peste 23 milioane de lei şi fătă locuinţele promise.

Cauza penală a fost expediată pentru examinare în Judecătoria Cahul.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus