Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
08.08.2011

Escrocherii de peste 3,5 milioane de lei

Potrivit MAI, angajaţii Direcţiei investigare a fraudelor a Departamentului poliţie au obţinut informaţii precum că, pe parcursul anilor 2008-2010, în cadrul Întreprinderii de Stat „Complexul Casa Presei", o femeie, prin depăşirea limitelor drepturilor şi atribuţiilor legale, a dus la cauzarea unor daune în proporţii considerabile intereselor publice, suma prejudiciilor ridicându-se la 3,5 milioane lei.

În cadrul măsurilor operative de investigaţie s-a stabilit că suspecta, a semnat contracte fictive de muncă. Mai mult, aceste acte erau semnate şi de către persoane, în atribuţiile cărora nu intrau funcţii de administrare a cadrelor. În urma acestor acţiuni, au fost angajate la serviciu câte trei persoane, concomitent, la aceeaşi funcţie. De asemenea, în evidenţa contabilă, figurează persoane care au înfăptuit lucrări în domeniul de contabilitate şi programare, însă, de fapt aceste persoane nu aveau studii şi nici cunoştinţe în domeniile vizate.

O altă serie de infracţiuni de acest gen, a fost deconspirată de către colaboratorii DIF, în baza unei plângeri a unui grup de locuitori ai satului Criva, raionul Briceni. Potrivit acesteia, în perioada lunii mai 2008, reprezentanţii unei firme din aceeaşi localitate, folosindu-se de situaţia de serviciu, au falsificat contracte de credit şi contracte de cauţiune pe numele a 120 de persoane, prin care i-au prejudiciat cu circa 2,3 milioane lei.

În ambele cazuri, organul de urmărire penală acumulează probele necesare pentru pornirea urmăririi penale în baza articolului 190 al CP al RM - „Escrocherie".

Un alt caz de escrochirie a fost descoperit de către angajaţii DIF zilele trecute. Suspecta, activând în funcţie de director al unei firme din Capitală, a dobândit, prin abuz de încredere şi înşelăciune, bunurile mai multor persoane. Astfel, prejudiciul cauzat proprietarilor de terenuri şi imobile, estimemându-se la 1,5 milioane lei. Pe numele suspectei au fost pornite 7 cauze penale în baza art. 190 Cod penal „escrocherie", iar în prezent sunt investigate şi alte trei cazuri similare.

cuvinte-cheie:

Comentarii (5)

 

Sus