Trimite e-mail | Printeaza
Diverse
06.08.2011

A fost contracarată o filieră transnaţională specializată în trafic ilicit de droguri în cantităţi deosebit de mari

Potrivit SIS, la data de 4 august curent Serviciul de Informaţii şi Securitate al Republicii Moldova, de comun cu Departamentul Instituţiilor Penitenciare al Ministerului Justiţiei şi Procuratura Generală, a contracarat activităţile ilegale ale unei grupări criminale transnaţionale implicate în traficul ilicit de droguri în cantităţi deosebit de mari.

Stupefiantele erau transportate în Republica Moldova din Portugalia, avînd ca destinaţie finală Federaţia Rusă. Pe parcursul investigaţiilor a fost descoperit mecanismul după care erau transportate drogurile, itinerarul şi identificaţi 15 membri activi ai grupării criminale menţionate.

În timpul reţinerii în flagrant a doi figuranţi în or. Chişinău, asupra acestora au fost depistate cca 11 kg de substanţe narcotice (haşiş), care pe piaţa  neagră depăşeşte suma de 1 milion de lei. 

În cadrul percheziţiilor simultane, în raionul Soroca, la domiciliile altor patru figuranţi, a fost ridicat încă cca 1 kg de haşiş şi alte corpuri delicte ce demonstrează implicarea acestora în traficul internaţional de droguri.

În prezent, Serviciul continuă investigarea şi în  interacţiune cu autorităţile competente desfăşoară măsuri de stabilire, precum şi reţinere a tuturor membrilor grupării şi complicii acestora pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, cu aportul partenerilor din mai multe ţări europene, se întreprind activităţi de reţinere ai altor membri activi ai grupării criminale.

cuvinte-cheie:

Comentarii (1)

 

Sus