Link direct catre: https://www.interlic.mdhttp://www.interlic.md/2011-08-04/la-moscova-au-avut-loc-consultarile-intre-ministerele-de-externe-ale-r-moldova-shi-federatziei-ruse-22006.html
Data: Aug 4, 2011 (11:50)

La Moscova, au avut loc consultările între Ministerele de externe ale R.Moldova şi Federaţiei Ruse

Potrivit MAEIE, pe 3 august, la Moscova, au avut loc consultările între Ministerele de externe ale Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse la nivel de viceminiştri, delegaţiile fiind conduse de către Andrei Popov şi Grigori Karasin. Agenda discuţiilor a inclus o serie de subiecte ce ţin de cooperarea moldo-rusă în domeniile politic, economic, umanitar, precum şi problematica transnistreană.

Părţile au constatat cu satisfacţie activizarea în ultima perioadă de timp a contactelor între diverse ministere de profil ale ambelor state. În vederea menţinerii acestei dinamici pozitive, conducătorii delegaţiilor au examinat posibilitatea organizării unor vizite reciproce în a doua jumătate a anului curent.

Abordând procesul de reglementare a conflictului transnistrean, cei doi viceminiştri au confirmat necesitatea reluării neîntîziate a negocierilor oficiale în formatul 5+2, în cadrul apropiatei reuniuni de la Moscova. A fost efectuat un schimb de opinii pe marginea situaţiei actuale şi perspectivelor procesului de reglementare. Viceministrul A.Popov a avut o întîlnire şi cu reprezentantul Rusiei în procesul de negocieri, Ambasadorul S.Gubarev.