Trimite e-mail | Printeaza
Politic
04.08.2011

La Moscova, au avut loc consultările între Ministerele de externe ale R.Moldova şi Federaţiei Ruse

La Moscova, au avut loc consultările între Ministerele de externe ale R.Moldova şi Federaţiei Ruse

Potrivit MAEIE, pe 3 august, la Moscova, au avut loc consultările între Ministerele de externe ale Republicii Moldova şi Federaţiei Ruse la nivel de viceminiştri, delegaţiile fiind conduse de către Andrei Popov şi Grigori Karasin. Agenda discuţiilor a inclus o serie de subiecte ce ţin de cooperarea moldo-rusă în domeniile politic, economic, umanitar, precum şi problematica transnistreană.

Părţile au constatat cu satisfacţie activizarea în ultima perioadă de timp a contactelor între diverse ministere de profil ale ambelor state. În vederea menţinerii acestei dinamici pozitive, conducătorii delegaţiilor au examinat posibilitatea organizării unor vizite reciproce în a doua jumătate a anului curent.

Abordând procesul de reglementare a conflictului transnistrean, cei doi viceminiştri au confirmat necesitatea reluării neîntîziate a negocierilor oficiale în formatul 5+2, în cadrul apropiatei reuniuni de la Moscova. A fost efectuat un schimb de opinii pe marginea situaţiei actuale şi perspectivelor procesului de reglementare. Viceministrul A.Popov a avut o întîlnire şi cu reprezentantul Rusiei în procesul de negocieri, Ambasadorul S.Gubarev.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus